sábado, 13 de octubre de 2012

Una lleenda...


Según diz la estoria, Adán xintó una mazana,
y dalgo tenía que tener pa "morder con tanta gana".
¡Qué coses más rares pasen! y por ehí podría entamar,
que los asturianos pensasen, si se podría mayar.
Empezaron a mayar, pa ver lo que salía
y cuando fueron a probalo yera sidra de categoría.
Pues nin el Whisky escocés, nin la coca americana,
se puen comparar a la sidra asturiana.
Dando una vuelta per Asturies, gueyando los pomares,
entámase a tragar saliva, pensando en los llagares.
Y cuando tás nel llagar, viendo aquel chorru caer,
¡Ay Santina de Covadonga! ¡ Quién pudiera volver a nacer !.
Que la sidra seya de Nava o que seya de Villaviciosa,
pa facer una folixa, nun hai bebida más sabrosa.
Un mozu muy gayasperu, dicía nuna sidrería:
"Yo, cuando tenga que morrime, que seya con allegría".
L'allegría d'esti mozu, ye fácil d' aldovinar, quier tar bebiendo
sidra, cuando tenga que colar.
Y con éstes cinco pallabres, vamos a finar
ésta pequeña estoria:

¡D' ASTURIES Y LA SO POMAR! 

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